π. Αναστάσιος Μπαστούνης

19 Φεβρουαρίου 2008

Ολη η αλήθεια;;;;;;;;;

Πριν απο λίγο παρακολούθησα ελάχιστα, απο την εβδομαδιαια εκπομπή του κ.Λαζόπουλου,η οποία ομολογουμένως,ειναι πολύ καλή,την αναφορά που εκανε στον μικρό Κούρδο που ζητούσε να προσέξουμε την οικογένεια του γιατί δεν εχουν φώς και θέρμανση αυτές τις κρύες νύκτες .

Χάρηκα για την αναφορά αυτή,γιατί άγγιξε την Ελληνική πραγματικότητα,μιάς κοινωνίας χωρίς ανθρωπιά και σεβασμό στο πρόσωπο,αλλά περίμενα εναγωνίως να ακούσω και την συνέχεια.......

μιά συνέχεια που λίγοι θα την γνωρίζουν και που κρύφτηκε , θέλω να πιστεύω απο άγνοια ,απο τον δημιουργό της σατυρικής εκπομπής.

Μια συνέχεια που φανερώνει την δυναμική της Εκκλησίας μας και την άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος εκ μέρους του Αρχιεπισκόπου μας κ.κ.Ιερωνύμου,με εντολή του οποίου ζητήθηκε να στεγαστούν οι Κούρδοι της Πεντέλης σε ξενώνες της Εκκλησίας.

Νομίζω οτι κάποιες τέτοιες κινήσεις πρέπει να λέγονται και να τυχαίνουν επαίνων , οχι βέβαια γιατί η Εκκλησία τους χρειάζεται, αλλά γιατί ειναι αναγκαίοι, για να τονίζεται η αλήθεια ,οτι η ανθρωπιά δεν λείπει, ούτε και στις μέρες μας και οτι η κοινωνία μας μπορεί να γίνει πιό αληθινή οταν εχει αναφορά στο πρόσωπο του Θεανθρώπου Κυρίου Ιησού Χριστού.

3 Comments:

  • Την ευχή σας πάτερ,
    ίσως δεν είναι το κατάλληλο θέμα για την ανάρτηση του σχολίου που κάνω αλλά δε βρήκα προσφορότερο.
    Σας προτείνω να επισκεφτείτε το www.epi-kinonin.gr προκειμένου να πάρετε μια γεύση από τα όσα είπε ο Αρχιεπίσκοπος σε ομάδα νέων, όμοια με αυτή που υπάρχει στη ενορία σας...

    By Blogger Γιώργος Παπαλουκάς, at 10:57 μ.μ.  

  • πάτερ καλημέρα σας και καλό μήνα,
    τα τελευταία χρόνια επέστρεψα στην αγκαλιά του Κυρίου, έπειτα από αρκετά χρόνια στα οποία τον απαρνήθηκα. από τότε και επειδή ο Κύριος έχει ακούσει τις προσευχές μου και με βοήθησε σε δύσκολες προσωπικές και οικογενειακές στιγμές, έχω αρχίσει να σκέφτομαι σοβαρά το ενδεχόμενο να γίνω ιερέας. Εκείνο που με απασχολεί σε αυτή τη δεδομένη χρονική περίοδο είναι ότι είμαι πολύ κλειστός σαν άνθρωπος και δεν εμπιστεύομαι κυρίως τον εαυτό μου, ώστε να ζητήσω την καθοδήγηση ενός πνευματικού. επίσης με προβληματίζει και το γεγονός ότι κοντεύω τα 40 και δεν ξέρω κατά πόσο αυτό είναι ανάσταλτικός παράγων για την ιεροσύνη.
    θα ήθελα τη συμβουλή σας.
    Με εκτίμηση
    Ι.Δ.ΣΚΟΡΔΟΣ (yskordos@freemail.gr)

    By Anonymous Ανώνυμος, at 1:58 μ.μ.  

  • Πατέρα Αναστάσιε την ευχή σας. Είμαι ο π. Σωτήριος από την Ι. Μητρόπλη Πατρών και εφημερέυω στον Ι. Ν. Αγ. Βασιλείου στα Βραχνεϊκα
    Παρακολούθησα και την σχετική ημερίδα στην Ι. Μ. Πεντέλης.
    Σας στέλνω το blogs του Ναού μου και το e-mail
    Αναμένω και τα σχολιά σας
    vfr
    www.agbasilios.blogspot.com
    vraxniQ yahoo.gr

    By Blogger ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΒΡΑΧΝΕΪΚΑ, at 2:39 μ.μ.  

Δημοσίευση σχολίου

<< Home